divendres, 14 de juliol del 2006

43 i pujant...

nom

Imatge: http://www.malostratos.org/

Avui han matat la dona nº 43 en l'àmbit "intra-familiar", 35 d'elles per les seves "estimades" parelles o ex parelles.
És molt dur llegir això i m'imagino que molt més viure un cas, però no puc evitar pensar en el patiment d'aquestes dones.
No oblido els i les infants que també ho pateixen, no imagino com pot ser l'animal malabestia que pega una criatura fins ha trencar.li les costelles...
Per sort, la majoria de persones que m'envolten son sensibles a aquest tema, participen i col.laboren en i amb entitats que lluiten per acabar amb aquest patiment.
Una amiga meva, la Glória, dona tímida, sensible, carinyosa, col.laboradora, bona escriptora, ni que ella diu què no, m'agrada com escriu i ni que lo seu és "la prosa", va escriure una poesia en un moment de sensibilitat elevada, poesia què va dur a algunes persones a preguntar-li si era una dona maltractada, de tant sentida com és la poesia.
Però no, ella està casada amb un bon home, sols què li afeca el patiment d'aquestes dones, cada dia més...
VULL VIURE!
Tinc els ulls anegats de llàgrimes amargues,
l'amor que sento per tu sempre ha tapat
les ofenses, agressions i les empentes.
No puc més, això s'està agreujant,
ja no serveixen els regals ni els penediments.
Ho has fet tantes vegades!
Avui ho faig públic perquè... Vull viure!
Glòria Figuerola
Mataró 25-10 -2004

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràies Joana,
A més a més de tot el que dius, podria afegir que la meva única germana (ja morta) era una dona maltractada psicològicament, ho va passar molt malament fins la seva mort fa 7 anys.
Que aquesta poesia i aquest post siguin dedicats a la seva memòria.

Euphorbia ha dit...

Es fa molt difícil d'entendre que passin aquestes coses. Homes que maltractin la dona o el seu propi fill. Suposo que en l'àmbit de la psiquiatria hi deu haver molt a dir. És molt trist.

Tercera Edad ha dit...

El 70% de las mujeres profesionales de menos de 30 años opta por vivir sin pareja
Un estudio señala que las nuevas generaciones no valoran al hombre que no colabora en las labores del hogar y en el cuidado de la familia.
CELESTE LÓPEZ - 01/03/2006
MADRID

Las mujeres profesionales menores de 30 años tienen las cosas claras: quieren acabar con las diferencias de sexo en las tareas del hogar, aspiran a estar en absoluta igualdad laboral con sus parejas y defienden a ultranza que el varón participe en las labores domésticas en las mismas condiciones que ellas. Los varones, por su parte, tienen claro que los temas de familia y cuestiones domésticas son asuntos compartidos por la pareja y como tal deben asumirlo. De hecho, según dicen unos y otros, no valoran en absoluto a los hombres que no colaboran con su compañera.
hay que camviar un poco el chip una abrazada de tu amiga ENCARNA

Isa ha dit...

Tant de bo deixem de sentir aquestes notícies perquè deixin de produir-se els fets.